Translate

8 Aralık 2015 Salı

Vazgeçilmezimiz Whatsapp hakkında :)

Gün içerisinde defalarca baktığımız Whatsapp, hayatımıza girmesiyle mesajlaşma boyutumuzu değiştirdi..

Whatsapp kuran ukrayna asıllı Jan Koum izlediği bir filmle beraber  babasına  duyduğu özlemin artmasıyla aklına yeni bir mesajlaşma şekli geliyordu. Kendisinin sözleriyle ‘’babamın veya 80 yaşınndaki bir kadının dahi kolayca kullanabileceği, daha güvenli bir iletişim kanalı kurmak fikri bizi Whatsapp’a götürdü’’

İki arkadaş olan Jan Koum ve Brian Anton yahoo’dan ayrıldıktan sonra Facebook ve Twitter’a iş başvurusunda bulundu. Ama ikisinden de red cevabı aldılar.. Whatspp uygulaması üzerine çalışan iki arkadaş en sonunda uygulamayı Apple store’da hayata geçirdiler.. Ve uygulama hızla büyüdü. Ve büyürken hiçbir reklam harcaması yapmadı. Kulaktan kulağa yayılan Whatsapp’ı Facebook  2014 yılında 19 milyar dolar ödeyerek satın aldı. Şuan Whatsapp’ta günlük  mesaj  trafiği 30 milyar. Ve masaüstü bilgisayarından mesaj göndermek ve almakta mümkün..


ŞİMDİ GELELİM WHATSAPP’I GELİŞTİRMEYE VE DAHA ETKİN KULLANMAMIZI SAĞLAYACAK MOBİL UYGULAMALARA..





- WhatAlert
Bu uygulamayla kişilerinizin ne zaman giriş-çıkış yaptıklarını ve ne kadar online kaldıklarını görebilirsiniz.






- WhatDog
Bu uygulama WhatAlert’le aynı çalışsada aradaki fark sadece bir kişi desteklemesi. Seçeceğiniz bir kişinin hareketlerini size gösteriyor..


- WhatsNot on Whatsapp
Uygulamayla gizlilik ayarlarınızı özelleştirebilirsiniz. Son görülme, profil fotoğrafı durum gibi detayları sadece sizin seçeceğimiz kişilerin görmesini sağlabilirsiniz.


- StealthApp
Bu uygulamayı hepinizin seveceğini düşünüyorum. Okunduğunu belirten mavi tık  işaretinin gitmesini engelliyorsunuz.


Contact Photo
Rehberinizdeki uygulamanızdaki kişileri tarar ve fotoğrafları eşleştirir.








- Wcleaner for WA
Bu uygulama sayesinde hepimizin derdi olan hafıza dolmasına bir rahatlama geliyor. Önbelleği ve istediginiz fotoğraf yada belgeyi silebiliyorsunuz.










- Kilit (Smart Applook)

Bu uygulamayla Whatsapp uygulamanıza şifre koyabilirsiniz. Cihazınızdaki tüm uygulamalara Smart Applook ‘la şifre koyabilirsiniz. En güzel özelliği de şifreyi yanlış giren kişinin fotoğrafını çekmesi :)

Yeni uygulamalar çıktıkca sizlerle paylaşacağım şimdilik bu kadar.. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, yazdığınız için teşekkür ederim..