Translate

24 Aralık 2015 Perşembe

Şarjı Hızlı Bitenlere Pratik Çözümler..



          Günümüzde önemli yer teşkil eden akıllı telefonlar elimizden neredeyse hiç düşmüyor. Bilgiye anında ulaşım sağlamak, sevdiklerimizle iletişim kurup aramızdaki bağları güçlendirmek, işimizin sağlamlığını ve akışını takip etmek ve hatta geleceğimize yön vermek için günün hemen hemen her bölümünde telefonumuza büyük rol düşüyor. Durum böyle olunca telefonlarımızın pili çok çabuk bitebiliyor. Pilimizin gün içinde çabuk bitmemesi bizim için önemli bir boyut kazanıyor.

  Pil kullanımıyla alakalı işinize yarayacak ipuçları;
-     
  
                Pilinizin şişip şişmediğini kontrol ediniz. Pilinizde herhangi bir şişlik veya görünür bir hasar varsa farklı reaksiyonlar gösterebilir ve bize hiç beklemediğimiz bir anda mağduriyet yaşatabilir.Bu durumda pilinizi değiştirmenizi öneririz.

-          -  Pil terminallerini arada kontrol edip sıvı temastan veya başka nedenlerden dolayı herhangi bir oksitlenme yada yabancı bir madde var mı diye bakmalısınız. Eğer ki böyle bir durum varsa yumuşak bir silgiyle yada kuru bez yardımıyla silebilirsiniz.


-          - Cihazınızı şarja taktıktan sonra ekranınıza çıkan şarj dolum simgesine bakarak telefonunuzun şarj edilip edilmediğini ve ne kadar şarj olduğunu görebilirsiniz.

-         -  Eğer ki piliniz tamamen bittiyse şarj olurken hemen simge çıkmayabilir. Cihazınızı şarja taktıktan birkaç dakika sonra şarj dolum simgesi ekrana gelir.

-         - Telefonunuzda olan güç tasarruf modunu sürekli etkin tutarsanız pil tükemini azaltabilirsiniz. Bunun için başka bir önerimizde ekran parlaklığını bulunduğunuz ortama göre ayarlamanız.

-         -  Şarjı uzun süre kullanmak için arka planda açık duran uygulamalarınızı kapatmalı, kullanmadığınız zamanlarda WİFİ – GPS – Bluetooth özelliklerini de devre dışı bırakmalısınız.Uygulamalardan çıkarken orta tuş yerine geri tuşunu kullanıp uygulamayı sonlandırmalısınız. Uygulamalarınızı görev yöneticisinden de görebilir ve kapatabilirsiniz.


-        -   Bütün bu arızalardan sonra pil almaya karar verdiniz. Sizin güvenliğiniz, telefonunuzun uzun ömürlü olması ve bataryadan tam bir verim alınması için orijinal ürünler satın almalısınız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, yazdığınız için teşekkür ederim..