Translate

28 Aralık 2015 Pazartesi

İpad Pro'yu Yerinde İnceledik

Hafta sonu oğlumla birlikte Starwars filmini izlemek için Marmara Park avm’ye gittik. Hazır gitmişken en sevdiğim mağazadan biri olan Troy mağazasına uğrayıp şuan da oldukça çok konuşulan sizlerden sorular aldığım İpad Pro’ yu da  inceleme fırsatım oldu.

İŞTE İPAD PRO


Apple, 10 inç'lik tabletlere karşı çıkarken 12.9 inç’lik tableti İpad Pro’yla bizi şaşırttı. Fiziksel özellikleri ipad air ve ipad mini’nin büyütülmüş hali. Tasarım değişmemiş kasası da aynı şekilde duruyor. Yalnızca diğerlerinden farkı 4 hoparlör yerleştirilmiş. Böylelikle film izlerken, oyun oynarken ses çıkışında bir tabletten alacağınız maksimum ses çıkışını bizlere sunuyor. Devasa ekranda ve süper bir ses kalitesinde oyun oynamanın keyfi gerçekten bambaşka.


Teknik özelliklerine gelirsek ekranın çözünürlüğü 2048x2732 pikselle Apple İOS’un en yüksek çözünürlük düzeyinde. 4k video çekimiyle anılarınızı eşsiz kılacak. Kamera özellikleri de 8 megapiksel arka kameraya, 1.2 mp FaceTime HD ön kamera sahip.


İpad pro A9X işlemcisiyle şimdiye kadar ki en güçlü donanıma sahip. İpad Air'e göre iki katın üzerinde grafik işlem performansı sunuyor. Birden çok uygulamalar aynı anda açık olsa bile hızlı bir performans ve 10 saatlik kullanım veriyor.



İpad pro ile tanıtılan hem keyboard hemde kılıf olabilen aksesuarıyla İpad Pro size bilgisayar rahatlığını veriyor.










Apple bizi ekran büyüklüğüyle şaşırttığı bu tabletinde aksesuar olarak Apple pencil’i de tanıttı. Kalem kullanımını reklamlarında ti’ ye alan Apple bu ürünüyle söylediklerini yutmuş gibi :)  Apple Pencil iş hayatınızda da kullanacağınız birçok uygulama Apple store’da ilerleyen günlerde çıkacaktır.




Fiyatlara gelince

32 gb ürün 2.999 tl
128 gb ürün 3.599 tl
Celluar özelikli 128 gb 4.099 tl
Smart keyboard 650 tl
Apple Pencil 379 tl


Son olarak bana kalırsa İpad Pro ‘ya vereceğim parayla ben Macbook Air alırım J Macbook Air’ in sunduğu işlevsellik çok daha fazla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, yazdığınız için teşekkür ederim..