Translate

2 Aralık 2015 Çarşamba

Note Serisinin Son Gözdesi Note 5


Samsung markasının en sevilen serisi Note ‘un son modelini Note 5 ’i inceleyeceğiz. İlk elime aldığımda dikkatimi çeken çerçeve daha inceltilmiş olması. Hazır ekrana değinmişken ekran pikseli iyileştirilmiş. Gorilla Glass 4 ekranıyla hem karizmatik bir duruş almış hem de dayanıklılığı artırılmış.


Note serisinin vazgeçilmezi kullananlarının en çok işine yarayan S Pen’i artık çıkarmak çok daha kolay. Parmağınızın ucuyla basıp çekiyorsunuz ve ekranda ön izlenimler çıkıyor. Bu özelliğiyle diğer Note serilerinden ayrılıyor.






Note 4 ‘te te olan tek elle kullanma modu Note 5’te biraz farklı. Home tuşuna 3 kez tıkladığınızda tek el moduna geçiyorsunuz. Burda bir handikapla karşı karşıya kalıyoruz çünkü 2 kez tıkladığınızda kamera açılıyor.

Samsung 4 modelinde de (S6, S6 Edge, S6 Edge Plus, Note 5) aynı işlemciyi kullanıyor.Note 5’te yazılımsal iyileştirmeden ziyade ram artırılmış.

Note 5 yedek batarya değişimi olmuyor çünkü arka kapağı çıkartamıyoruz. Ama bu büyük bir sorun değil, bataryanızla bir günü geçirebiliyorsunuz. Şuan piyasada en hızlı şarj olma özelliğine sahip Note 5 kendi şarj cihazıyla 120 dk içerisinde tamamen şarj olabiliyor.


Son cümlem çoklu pencere açanlar için benim izlenimim çok çok iyi. Samsung markası Note 5 ‘te tam bir profesyonel olduğunu kanıtlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, yazdığınız için teşekkür ederim..