Translate

3 Aralık 2015 Perşembe

Galaxy serisinin tasarımını değiştiren S6 'ın incelemesi

Samsung markasının Galaxy serisinde köklü bir değişikliğe gittigini gördüğüm S6’yı bugün size anlatacağım. İlk dikkatimi çeken S serilerinde olan ve benimde hiç beğenmediğim plastik kapak değiştirilmiş. Tasarımı da tamamen değiştiren Samsung benim gibi S serisi sevenleri sevindiriyor. Ön ve arka yüzeyi cam-metal dayanıklığıyla parlak cam yüzeyiyle göz alıcı tabirini haketmiş diyebilirim. 









S6 serisi 32 gb’tan başlıyor. Telefon işletim sistemi bunun 7 gb kullanıyor. Telefon hafızasını sürekli kontrol ediyorsanız bence yeterli düzeyde. Samsung ‘ta rakibi gibi sd kartı modellerinden çıkarmak niyetinde bu istikrarını bu modelde de görüyorum. Kullananların şikayeti ram’ı çok kullanmasından yana olsada ben test ederken bir çok uygulamayı açık bıraktıysam da telefonda herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Cihaz da smart manager entekre olarak geliyor. Burdan cihazınızın pil durumunu, hafızayı ve güvenlik görüntülenmesi yapabilirsiniz. Smart manager’in içinde Clean Master ‘la ram’ın ön belleğini kolaylıkla silebilirsiniz.







Parmak izi bizi okuyuculuğunda da Samsung bize sonunda ‘’oh be’’ dedirtti.. Eski modelindeki gibi parmağınızı sürüklemenize gerek yok. Parmağınızı çok iyi tarattıysanız tek bir dokunuşla hemen açılıyor. Arayüz de de bir değişiklik sizleri bekliyor, kişiselleştirme yapabiliyorsunuz. S6’da çoklu pencere açılımlarıyla ekran ikiye bölenebiliyor.

Fotoğraf çekmeyi sevenler için kamerası S5’le aynı megapikselde olsada S6 daha iyi diagfam aralığında. Bu da çok iyi fotoğraflar çekmeye olanak veriyor. Video çekiminde de UHD 4K çekim yapılabiliyor.




Samsung S6 modeliyle kendisinin bu sektörde daha iyi olacağını,  çalışmalarının hep iyiye ve kullanıcı fikirlerine göre gittiğini gösteriyor. S6’yı iphone 6 ‘ya benzetenler çok. Aralarında oluşan bu benzetmeler bu sektörde dünyanın iki büyük firmasının ortak noktalarda buluştuğunu gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, yazdığınız için teşekkür ederim..