Translate

31 Aralık 2015 Perşembe

Whatsapp Çöktü



whatsapp yeni yıl esprilerinden biri olan ''seneye görüşürüz'' mesajlarından bunalıp çöktü mü bilinmez ama kullanıcılarını isyan ettirdi. Şahsen kendimde yaşadığım sorunda mesajlarım yolladığım kimseye  ulaşamadı. En sonunda dayanamadım whatsapp 'ı kaldırıp ve tekrar kurdum. Sorunum çözüldü mesajlarım gitmeye başladı.

Peki Whatsapp 'a noldu? Sunucularından kaynaklanan bir arıza diye düşünüyorum. Daha resmi bir açıklama gelmedi..

Siz hala sorun yaşıyorsanız kaldırıp tekrardan kurun derim..

Bu arada seneye görüşürüz :) :) :)

30 Aralık 2015 Çarşamba

İphone 7 'de su geçirmezlik özelliği olabilir

Yılbaşına bir gün kala,karlı bir İstanbul gününde İphone 7 ‘den yeni sızıntı haberleri geliyor.

Apple'nın 2016 çıkacağı amiral gemisi İphone 7 'yle alakalı yeni sızıntı haberi oldukça şaşırtıcı. Bir web sitesinin haberine göre İphone 7'de diger İphone modellerinde olan anten çizgilerini yok olacağını belirtiyor. Yeni bir bileşen malzemeler hazırlığında olan Apple, İphone 7 ile hem anten çizgilerinden kurtulmayı hemde suya dayanıklılığı hedef alıyor.


İphone 7 ‘nin her iki modelinde de su geçirmezlik üzerinde çalışan Apple,bu modelinde daha ince bir kasayla karşımıza çıkacağı da söylentiler arasında.


2016 Eylül ayında çıkması beklenen İphone 7 hakkında söylentiler duracağa benzemiyor. İlgiyle takip edilen Apple firması bizi İphone 7 ‘de ne kadar şaşırtıcak..

gsmarena.com




28 Aralık 2015 Pazartesi

Traffic Racer' in Türk yapımcısından yeni bir oyun Traffic Rider



Türk yapımı Traffic Racer oyunuyla 150 milyonda fazla indirmeye erişen Soner Kara bu sefer daha bir iddialı bir oyunla karşımızda. 



Traffic Rider, önceki oyuna göre çok daha iyi grafik çizimleriyle oldukça gösterişli. Birinci oyuncu kamerasından oynanan oyunda ses ve gerçekçi grafik düzeyiyle sanki gerçek bir motorsiklet sürüşünü size sunuyor. Oyun sizlere yarış, uzun yol, motocross ve scooter alternatiflerini sunuyor. Ayrıca görev bitirip level atlayıp ilerleyebildiğiniz ve zaman karşı yarış yapabileceğiz birçok mod mevcut.


Traffic Rider ücretsiz olduğu için; tabi ki oyunda reklamlar var. Reklam olmasının avantajı da yandığınız zaman reklam filmi izleyerek altın kaybetmeden oyuna devam ediyorsunuz. Eğer ki reklamsız kullanmak isteyenler için ufak bir miktarda para vererek reklamsız oyun keyfine kavuşabilirsiniz.

Traffic Rider ilk olarak İOS platformunda yer aldı. 2016 yılının ilk haftalarında Android ve Windows  Phone' da yerini alması bekleniyor.

Oyunu İOS 'tan indirmek için 
https://itunes.apple.com/tr/app/traffic-rider/id951744068?l=tr&mt=8

2015 Yılının Akıllı Telefonu




  www.gsmarena.com sitesinin yaptığı ankette göre Samsung'un 2015 yılına damgasını vuran Galaxy S6 ile rakiplerine fark attı. Onbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen ankette Samsung'un amiral gemisi S6 birinci çıktı.






Apple 'nın  İphone 6S modeli yüzde 19 ile ikinci sırayı alırken hemen arkasından Sony Zperia Z5 yüzde 18 ile sıralamada üçüncü oldu.



Galaxy S6 inceleme yazımı okumak isterseniz

http://teknovanessa.blogspot.com.tr/2015/12/samsung-markasnn-galaxy-serisinde-koklu.html

İphone 6S ve 6S Plus inceleme yazım

http://teknovanessa.blogspot.com.tr/2015/12/iphone-6s-6s-plus_3.html




İpad Pro'yu Yerinde İnceledik

Hafta sonu oğlumla birlikte Starwars filmini izlemek için Marmara Park avm’ye gittik. Hazır gitmişken en sevdiğim mağazadan biri olan Troy mağazasına uğrayıp şuan da oldukça çok konuşulan sizlerden sorular aldığım İpad Pro’ yu da  inceleme fırsatım oldu.

İŞTE İPAD PRO


Apple, 10 inç'lik tabletlere karşı çıkarken 12.9 inç’lik tableti İpad Pro’yla bizi şaşırttı. Fiziksel özellikleri ipad air ve ipad mini’nin büyütülmüş hali. Tasarım değişmemiş kasası da aynı şekilde duruyor. Yalnızca diğerlerinden farkı 4 hoparlör yerleştirilmiş. Böylelikle film izlerken, oyun oynarken ses çıkışında bir tabletten alacağınız maksimum ses çıkışını bizlere sunuyor. Devasa ekranda ve süper bir ses kalitesinde oyun oynamanın keyfi gerçekten bambaşka.


Teknik özelliklerine gelirsek ekranın çözünürlüğü 2048x2732 pikselle Apple İOS’un en yüksek çözünürlük düzeyinde. 4k video çekimiyle anılarınızı eşsiz kılacak. Kamera özellikleri de 8 megapiksel arka kameraya, 1.2 mp FaceTime HD ön kamera sahip.


İpad pro A9X işlemcisiyle şimdiye kadar ki en güçlü donanıma sahip. İpad Air'e göre iki katın üzerinde grafik işlem performansı sunuyor. Birden çok uygulamalar aynı anda açık olsa bile hızlı bir performans ve 10 saatlik kullanım veriyor.



İpad pro ile tanıtılan hem keyboard hemde kılıf olabilen aksesuarıyla İpad Pro size bilgisayar rahatlığını veriyor.










Apple bizi ekran büyüklüğüyle şaşırttığı bu tabletinde aksesuar olarak Apple pencil’i de tanıttı. Kalem kullanımını reklamlarında ti’ ye alan Apple bu ürünüyle söylediklerini yutmuş gibi :)  Apple Pencil iş hayatınızda da kullanacağınız birçok uygulama Apple store’da ilerleyen günlerde çıkacaktır.




Fiyatlara gelince

32 gb ürün 2.999 tl
128 gb ürün 3.599 tl
Celluar özelikli 128 gb 4.099 tl
Smart keyboard 650 tl
Apple Pencil 379 tl


Son olarak bana kalırsa İpad Pro ‘ya vereceğim parayla ben Macbook Air alırım J Macbook Air’ in sunduğu işlevsellik çok daha fazla.

24 Aralık 2015 Perşembe

Galaxy S7 ve S7 Plus kılıfları internete sızdırıldı





Samsung Galaxy S7 serisinden bir çok sızıntı haber ortaya çıkmıştı. Bu seferde S7 serisinin kılıfları internete sızdırıldı. Kılıflar S7 hakkında ipuçları veriyor.


Fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla çok hoş bir görüntüye sahip. Samsung her seride bambaşka yeniliklerle gelmeye devam ediyor. 

Samsung yeni amiral gemisi S7 'de orta tuş dikdörtgen olarak karşımıza çıkıyor. Ses butonu  sol tarafta, güç butonu ise sağ tarafta konumlandırılmış. Arka kameradaki çıkıntı S6 'daki gibi. Sağ tarafında ise flashı görüyoruz. MicroUSB ve kulaklık girişleri alt bölümde yer alıyor.



Galaxy S7 serisininden ilerleyen günlerde de yeni sızıntı haberleri gelmeye devam edeceğe benziyor. S7 serisi,Barselona'da yapılacak olan 2016 Mobil Dünya Kongresi sırasında tanıtılacağı konuşuluyor.










Facebook'a Canlı Yayın Özelliği Geldi

         En büyük sosyal ağa sahip olan Facebook yeniliklerine devam ediyor. Facebook, Twitter'in canlı yayın uygulaması olan Periscope 'a karşı canlı yayın eklentisini sundu.



       Canlı yayın özelliği nasıl çalışıyor?

Canlı yayın özelliğini kullanmak için facebook sayfasını açıp durum güncelle seçeneğine tıklamak ordaki ''Yeni! Canlı video kaydet ve paylaş'' seçeneğini görüyorsanız canlı yayın aktifleşmiş demektir.

Canlı yayın seçeneğini tıkladığınızda kısa bir bilgilendirmeden sonra canlı yayınınızın açıklamasını ve kimlerin izleyeceğini seçip yayına başlayabilirsiniz.

Şuan için İOS kullanıcılarında aktif olan canlı yayının en kısa sürede Android kullanıcılarına da aktif hale gelmesi bekleniyor..

Şarjı Hızlı Bitenlere Pratik Çözümler..



          Günümüzde önemli yer teşkil eden akıllı telefonlar elimizden neredeyse hiç düşmüyor. Bilgiye anında ulaşım sağlamak, sevdiklerimizle iletişim kurup aramızdaki bağları güçlendirmek, işimizin sağlamlığını ve akışını takip etmek ve hatta geleceğimize yön vermek için günün hemen hemen her bölümünde telefonumuza büyük rol düşüyor. Durum böyle olunca telefonlarımızın pili çok çabuk bitebiliyor. Pilimizin gün içinde çabuk bitmemesi bizim için önemli bir boyut kazanıyor.

  Pil kullanımıyla alakalı işinize yarayacak ipuçları;
-     
  
                Pilinizin şişip şişmediğini kontrol ediniz. Pilinizde herhangi bir şişlik veya görünür bir hasar varsa farklı reaksiyonlar gösterebilir ve bize hiç beklemediğimiz bir anda mağduriyet yaşatabilir.Bu durumda pilinizi değiştirmenizi öneririz.

-          -  Pil terminallerini arada kontrol edip sıvı temastan veya başka nedenlerden dolayı herhangi bir oksitlenme yada yabancı bir madde var mı diye bakmalısınız. Eğer ki böyle bir durum varsa yumuşak bir silgiyle yada kuru bez yardımıyla silebilirsiniz.


-          - Cihazınızı şarja taktıktan sonra ekranınıza çıkan şarj dolum simgesine bakarak telefonunuzun şarj edilip edilmediğini ve ne kadar şarj olduğunu görebilirsiniz.

-         -  Eğer ki piliniz tamamen bittiyse şarj olurken hemen simge çıkmayabilir. Cihazınızı şarja taktıktan birkaç dakika sonra şarj dolum simgesi ekrana gelir.

-         - Telefonunuzda olan güç tasarruf modunu sürekli etkin tutarsanız pil tükemini azaltabilirsiniz. Bunun için başka bir önerimizde ekran parlaklığını bulunduğunuz ortama göre ayarlamanız.

-         -  Şarjı uzun süre kullanmak için arka planda açık duran uygulamalarınızı kapatmalı, kullanmadığınız zamanlarda WİFİ – GPS – Bluetooth özelliklerini de devre dışı bırakmalısınız.Uygulamalardan çıkarken orta tuş yerine geri tuşunu kullanıp uygulamayı sonlandırmalısınız. Uygulamalarınızı görev yöneticisinden de görebilir ve kapatabilirsiniz.


-        -   Bütün bu arızalardan sonra pil almaya karar verdiniz. Sizin güvenliğiniz, telefonunuzun uzun ömürlü olması ve bataryadan tam bir verim alınması için orijinal ürünler satın almalısınız..

22 Aralık 2015 Salı

Whatsapp 'a görüntülü konuşma özelliği geliyor.



WhatsApp uygulamasına, sesli aramadan sonra şimdi de görüntülü konuşma özelliği geliyor.

Anlık mesajlaşma platformu olarak elimizden düşürmediğimiz WhatsApp kendini geliştirip sesli arama yapma özelliğiyle kullanıcılarını mutlu etmişti. En büyük sosyal ağa sahip olan Facebook'un ilgisini çeken WhatsApp, 2014 yılında 19 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Bu satın alma işleminden sonra WhatsApp'ın ne gibi yenilikler ve gelişimler sunacağı merak konusuydu.

Bugün aldığımız bir habere göre çok yakında WhatsApp, görüntülü arama yapma özelliğine kavuşacak. Wi-Fi ve hücresel veri üzerinden gerçekleştirilebilecek olan görüntülü konuşma özelliği WhatsApp 2.12.16.2 sürümü ile kullanıcılara sunulacak. Ayrıca WhatsApp görüntülü konuşma özelliğine ait ilk ekran görüntüleri de paylaşıldı.

Whatsapp bu özelliğiyle viber ve skype gibi görüntülü konuşma uygulamalarına bir alternatif olma sürecinde..


İşte ekran görüntüleri



17 Aralık 2015 Perşembe

Facebook, Uber'le birlikte taksi işine girdi..


Facebook  ‘’Messenger ,sadece bir mesajlaşma uygulaması olmayacak’’ açıklamasının ardından yeniliklere başladığını gösterdi. Dünyanın en değerli stand-up ‘ı Uber ile bir anlaşma imzaladı. Messenger yaklaşık 700 milyon kullanıcıya sahip. Kullanıcılarının mesajlaşırken vakit kaybetmemeleri için Facebook ve Uber ortaklığıyla taksi çağırmanız bir tıka bakıyor. Uber’in taksi hizmetini Messenger’a entegre ettiren Facebook, mesajlaşma sayfası üzerinden adrese yapacağınız bir tıkla araç çağırma olanağını size sunuyor.

Şuan için bu uygulama ABD ‘de birkaç eyalette uygulanıyor. Yılbaşına kadar bütün eyaletlerde kullanabilir olması bekleniyor.

Uber bu hizmetiyle araç çağıran herkese 20 dolar değerinde kredi hediye ediyor. Uber daha öncede WeChat’le bu konuyla ilgili bir çalışma yapmıştı ama anlaşmazlıklar yüzünden proje durmuştu.

Facebook Messenger'la uygulama Türkiye'de ne zaman başlar bilemem. Uber şimdilik 68 ülkede kullanılıyor.Ülkemizde de İstanbul'da olanlara güvenli bir seyahat sunuyor..

16 Aralık 2015 Çarşamba

Galaxy S7' den son haberler...



Mart 2016 ‘da piyasaya  çıkması beklenen Samsung Galaxy S7 ile ilgili bir çok  bilgi çıkmıştı. Wall Street  Journal ‘ı ortaya çıkardığı son bilgiler oldukça heyecan verici bir bekleyişe bizi sürüklüyor.  Galaxy S7’ de İphone 6S modelindeki gibi 3D Touch basınca duyarlı bir ekran bizleri bekliyor.. İphone’daki basınçlı ekrandan daha yüksek işlevselliği olacağı iddialar arasında. Samsung bu modeliyle İphone 6S sollamayı hedefliyor gibi.

Tabiki de Samsung’da her daim daha iyisini sunduğu kamera özellikleri Samsung S7 ‘de çok daha iyi bir şekilde gelmesi bekleniyor. Söylentilere göre düşük ışıkta bile güzel çekimler yapıcak 20mp bir kamera bizi bekliyor.. Ve Samsung' un retina tarayıcı özelliğini eklemeyi gözden geçirdiği de belirtiyor. Eğer eklenirse Retina tarayıcı özelliğiyle telefon güvenliğini ve kimlik doğrulamada özel bir adım atılmış olucak. Hızlı şarj özelliğini de geliştirdiği, 30 dakika da bir gün yetecek şarj dolumu ise söylentiler arasında.

Samsung’un Şubat sonunda Barselona’da düzenlenecek olan Mobile World Congress’te gündemimin Galaxy S7 olması bekleniyor.

15 Aralık 2015 Salı

ekrana dönüşebilen ceket





Lenovo bu yıl IFA 2015 ‘de duyurduğu yerleşik projeksiyonlu tableti dikkatleri üstüne çekmişti. Lenovo,  70 inçlik görüntü oluşturan bu tablet için dikkatleri daha da  üstüne çeken bir aksesuar duyurusunda bulunmuştu.

Lenovo, Yoga Tab 3 pro ‘yla bilinen tablet anlayışını başka bir noktaya götürmüş. Sadece bir ceket diye baktığınız kıyafet aslında giyilebilir teknolojinin ürünü. Paris modacılarının tasarladığı ceket iç tarafı açıldıgında beyaz bir projeksiyon perdesine dönüşüyor. The Screen Jacket aksesuarıyla tablet görüntünüzü ceketinize yansıtabiliyorsunuz. Ceket, 52 inçlik bir ekran görüntüsü oluşturabiliyor.


Tabletin fiyatı 499$ ceketin ise 350 euro dan satışa çıkıcak.. 

Merak edenler için tabletin tanıtım videosu yukarda izleyebilirsiniz.





10 Aralık 2015 Perşembe

İOS MU? ANDROİD Mİ?




Akıllı telefonlarda kullanılan bir çok işletim sistemi mevcut. Bu sistemler telefonunuzun yazılımını, donamını denetler ve kontrol eder. Bu sayede uygulamalarınızın düzgün çalışmasını sağlar.

İşletim sistemleri

-İOS 
-ANDROİD
-WİNDOWS PHONE

-Bada OS     -Symbian OS     -Asha OS     -MeeGo OS      -LiMo OS     -Blackberry OS



İKİ ÇOK KULLANILAN İŞLETİM SİSTEMİ VE KISACA ÖZELLİKLERİ


-İOS İŞLETİM SİSTEMİ

Kullanıcıların alıştıktan sonra vazgeçemediği bir gerçeklik. Bazılarına göre karışık gelse de aslında İOS işletim sistemi basit ve sadedir. Mac OS tabanlıdır.En sağlam işletim sistemini tanımını İOS hak ediyor. Çünkü Apple Store koyulan her uygulama Apple ‘dan onay alması gerekiyor. İçiniz rahat ve güvenli bir şekilde sanal harcamalarınızı yapabilir, bilgilerinizi güvenle  saklayabilirsiniz. Bu işletim sistemi sadece Apple kendi kullanıyor.



-ANDROİD İŞLETİM SİSTEMİ

Linux üzerine inşa edilmiş bir işletim sistemidir. Google üretmiştir. Bu işletim sistemi bir çok marka tarafından kullanılıyor. Bu da aralarında ürettikleri cihazların özellikleri arasında tatlı bir rekabeti tetikliyor. Bu işletim sistemi açık kodludur. Açık kodlu sistemler kötü amaçlı yazılımlar için kullanıcıyı tehdit etse de uygulama yönünden çeşitliliği fazla olmasıyla kullanıcılarının beğenisini almıştır. Android kullanıcısı olarak önerim Play Store’dan bilinen uygulamalarını indirmeniz ve uygulamayı yapan şirketi incelemeniz..


8 Aralık 2015 Salı

Vazgeçilmezimiz Whatsapp hakkında :)

Gün içerisinde defalarca baktığımız Whatsapp, hayatımıza girmesiyle mesajlaşma boyutumuzu değiştirdi..

Whatsapp kuran ukrayna asıllı Jan Koum izlediği bir filmle beraber  babasına  duyduğu özlemin artmasıyla aklına yeni bir mesajlaşma şekli geliyordu. Kendisinin sözleriyle ‘’babamın veya 80 yaşınndaki bir kadının dahi kolayca kullanabileceği, daha güvenli bir iletişim kanalı kurmak fikri bizi Whatsapp’a götürdü’’

İki arkadaş olan Jan Koum ve Brian Anton yahoo’dan ayrıldıktan sonra Facebook ve Twitter’a iş başvurusunda bulundu. Ama ikisinden de red cevabı aldılar.. Whatspp uygulaması üzerine çalışan iki arkadaş en sonunda uygulamayı Apple store’da hayata geçirdiler.. Ve uygulama hızla büyüdü. Ve büyürken hiçbir reklam harcaması yapmadı. Kulaktan kulağa yayılan Whatsapp’ı Facebook  2014 yılında 19 milyar dolar ödeyerek satın aldı. Şuan Whatsapp’ta günlük  mesaj  trafiği 30 milyar. Ve masaüstü bilgisayarından mesaj göndermek ve almakta mümkün..


ŞİMDİ GELELİM WHATSAPP’I GELİŞTİRMEYE VE DAHA ETKİN KULLANMAMIZI SAĞLAYACAK MOBİL UYGULAMALARA..





- WhatAlert
Bu uygulamayla kişilerinizin ne zaman giriş-çıkış yaptıklarını ve ne kadar online kaldıklarını görebilirsiniz.






- WhatDog
Bu uygulama WhatAlert’le aynı çalışsada aradaki fark sadece bir kişi desteklemesi. Seçeceğiniz bir kişinin hareketlerini size gösteriyor..


- WhatsNot on Whatsapp
Uygulamayla gizlilik ayarlarınızı özelleştirebilirsiniz. Son görülme, profil fotoğrafı durum gibi detayları sadece sizin seçeceğimiz kişilerin görmesini sağlabilirsiniz.


- StealthApp
Bu uygulamayı hepinizin seveceğini düşünüyorum. Okunduğunu belirten mavi tık  işaretinin gitmesini engelliyorsunuz.


Contact Photo
Rehberinizdeki uygulamanızdaki kişileri tarar ve fotoğrafları eşleştirir.








- Wcleaner for WA
Bu uygulama sayesinde hepimizin derdi olan hafıza dolmasına bir rahatlama geliyor. Önbelleği ve istediginiz fotoğraf yada belgeyi silebiliyorsunuz.










- Kilit (Smart Applook)

Bu uygulamayla Whatsapp uygulamanıza şifre koyabilirsiniz. Cihazınızdaki tüm uygulamalara Smart Applook ‘la şifre koyabilirsiniz. En güzel özelliği de şifreyi yanlış giren kişinin fotoğrafını çekmesi :)

Yeni uygulamalar çıktıkca sizlerle paylaşacağım şimdilik bu kadar.. 



3 Aralık 2015 Perşembe

Galaxy serisinin tasarımını değiştiren S6 'ın incelemesi

Samsung markasının Galaxy serisinde köklü bir değişikliğe gittigini gördüğüm S6’yı bugün size anlatacağım. İlk dikkatimi çeken S serilerinde olan ve benimde hiç beğenmediğim plastik kapak değiştirilmiş. Tasarımı da tamamen değiştiren Samsung benim gibi S serisi sevenleri sevindiriyor. Ön ve arka yüzeyi cam-metal dayanıklığıyla parlak cam yüzeyiyle göz alıcı tabirini haketmiş diyebilirim. 









S6 serisi 32 gb’tan başlıyor. Telefon işletim sistemi bunun 7 gb kullanıyor. Telefon hafızasını sürekli kontrol ediyorsanız bence yeterli düzeyde. Samsung ‘ta rakibi gibi sd kartı modellerinden çıkarmak niyetinde bu istikrarını bu modelde de görüyorum. Kullananların şikayeti ram’ı çok kullanmasından yana olsada ben test ederken bir çok uygulamayı açık bıraktıysam da telefonda herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Cihaz da smart manager entekre olarak geliyor. Burdan cihazınızın pil durumunu, hafızayı ve güvenlik görüntülenmesi yapabilirsiniz. Smart manager’in içinde Clean Master ‘la ram’ın ön belleğini kolaylıkla silebilirsiniz.







Parmak izi bizi okuyuculuğunda da Samsung bize sonunda ‘’oh be’’ dedirtti.. Eski modelindeki gibi parmağınızı sürüklemenize gerek yok. Parmağınızı çok iyi tarattıysanız tek bir dokunuşla hemen açılıyor. Arayüz de de bir değişiklik sizleri bekliyor, kişiselleştirme yapabiliyorsunuz. S6’da çoklu pencere açılımlarıyla ekran ikiye bölenebiliyor.

Fotoğraf çekmeyi sevenler için kamerası S5’le aynı megapikselde olsada S6 daha iyi diagfam aralığında. Bu da çok iyi fotoğraflar çekmeye olanak veriyor. Video çekiminde de UHD 4K çekim yapılabiliyor.




Samsung S6 modeliyle kendisinin bu sektörde daha iyi olacağını,  çalışmalarının hep iyiye ve kullanıcı fikirlerine göre gittiğini gösteriyor. S6’yı iphone 6 ‘ya benzetenler çok. Aralarında oluşan bu benzetmeler bu sektörde dünyanın iki büyük firmasının ortak noktalarda buluştuğunu gösteriyor.

İphone 6S - 6S Plus :)










İphone kullanıcıların merakla beklediğini 6S - 6Splus vitrinlerde yerini aldı. Peki 6S’in  İphone 6’dan ayıran özellikler neler?  İlk önce diyebilirim ki biraz daha ağır bunun nedeni ise iphone 6’nın bükülme sorunu vardı ama İphone 6S ile havacılık endüstrisinde kullanılan 7000 serisi aluminyum kullanarak cihazı daha da sağlamlaştırmışlar.



3D Touch ekranıyla ekranın neresine parmağınızla bastırırsanız orayı algılıyor ve gitmek istediğiniz uygulamaya daha kolay gidiyorsunuz ve ön izlenimler görebiliyorsunuz. Yepyeni bir özelliği de Taptic Engine’ın vermiş olduğu küçük dokunuşlarla, size gerçek zamanlı geri bildirimler de veriyor..

Parmak okuma hızı İphone 6 ‘ya göre iki kat daha hızlı ve direk menüye geçiş yapıyor. İphone 6S ile fotoğraflarınız hareketleniyor. Live Photos ile fotoğraf çekilmeden önceki ve sonraki anları hareketli ve sesli olarak kaydediyor. Ve fotoğrafınızı hareketli hale getiriyor. Bence herkesin çok seveceği ve eğlenebileceği bir özellik J  Oyun sever için de şunu diyebilirim ki oyunlarda çözünürlük çok daha kaliteli,hızı çok iyi..


Gelelim İphone 6S Plus ‘a… 6S Plus’ın bataryası 6S’e göre daha uzun gidiyor ,ekranı çok daha iyi.. Ve kamerasında görüntü sabitleme var..




Büyük ekran severlerin tercihi 6S Plus olurken, küçük ekran sevenler 6S’i tercih edecektir.  Hangi modelini seçerseniz seçin hayatlarınız  daha hızlı ve daha eğlenceli olacak.. 

2 Aralık 2015 Çarşamba

Note Serisinin Son Gözdesi Note 5


Samsung markasının en sevilen serisi Note ‘un son modelini Note 5 ’i inceleyeceğiz. İlk elime aldığımda dikkatimi çeken çerçeve daha inceltilmiş olması. Hazır ekrana değinmişken ekran pikseli iyileştirilmiş. Gorilla Glass 4 ekranıyla hem karizmatik bir duruş almış hem de dayanıklılığı artırılmış.


Note serisinin vazgeçilmezi kullananlarının en çok işine yarayan S Pen’i artık çıkarmak çok daha kolay. Parmağınızın ucuyla basıp çekiyorsunuz ve ekranda ön izlenimler çıkıyor. Bu özelliğiyle diğer Note serilerinden ayrılıyor.






Note 4 ‘te te olan tek elle kullanma modu Note 5’te biraz farklı. Home tuşuna 3 kez tıkladığınızda tek el moduna geçiyorsunuz. Burda bir handikapla karşı karşıya kalıyoruz çünkü 2 kez tıkladığınızda kamera açılıyor.

Samsung 4 modelinde de (S6, S6 Edge, S6 Edge Plus, Note 5) aynı işlemciyi kullanıyor.Note 5’te yazılımsal iyileştirmeden ziyade ram artırılmış.

Note 5 yedek batarya değişimi olmuyor çünkü arka kapağı çıkartamıyoruz. Ama bu büyük bir sorun değil, bataryanızla bir günü geçirebiliyorsunuz. Şuan piyasada en hızlı şarj olma özelliğine sahip Note 5 kendi şarj cihazıyla 120 dk içerisinde tamamen şarj olabiliyor.


Son cümlem çoklu pencere açanlar için benim izlenimim çok çok iyi. Samsung markası Note 5 ‘te tam bir profesyonel olduğunu kanıtlıyor.

Karşınızda Samsung Gear S2 ve S2 Classic

Samsung Gear S2 ve S2 classic modelleri geçtiğimiz hafta itibarıyla 899tl ve 999tl’lik fiyat etiketleriyle satışa sunuldu. Bu aralar televizyonlarda sıkça gördüğümüz reklamıyla ilgiyi kendine çekiyor. Reklamın sonunda ‘’her dönüşle dünyan değişsin’’ derken sadece saatinizi kolunuzu takıyorsunuz ve hayatınızı kolaylaştıracak bir çok  özelliğe kavuşuyorsunuz. Maillerinizi okumak, bir haritayı yakınlaştırmak, dinlediğiniz müziği değiştirmek için bezel halkasını döndürüyorsunuz.

Gear S2 ile sağlığınızı ve spor aktivitelerinizi de kontrol altında tutuyorsunuz. Günlük spor faaliyetleriniz, kalp atış hızınızı, su-kafein oranınızı izlebilirsiniz. Motivasyon mesajlarıyla sizi fit kalmaya zorluyacak. Her alanda size yardımcı olacak teknoloji kolunuzda ..
Şarj konusunda Samsung uzun süren bir pille sahip olduğunu,pilin 2-3 gün sürdüğünü söylüyor. Bu da rakibi Apple Watch ‘tan daha uzun bir pil demek. Ayrıca  Gear S2 kablosuz şarj ünitesiyle size kolaylık sağlıyor.





4 gb dahili hafızasının 1.5 gb kadarını telefonun işletim sistemi kullanıyor. Suya ve toza dayanıklılık sertifikası IP68 sahip olduğuna da söylemek istiyorum..
Merak edenler için tasarımıyla Gear S2 ve Gear S2 Classic ayıran özelliklerinden biri S2 modelinde kauçuk kordon olması ve sadece Samsung’un kordonlarının kullanılması.  S2 Classic te ise gerçek deri kordonuyla kıyafetinize güzel bir aksesuar olmaya aday. Ve zevkinize göre 22mm’lik her saat kordununu kullanabilirsiniz..


Son olarak diyebilirim ki; Kullanımı oldukça akıcı ve seri..  Samsung ‘un eski akıllı saatleri ufaltılmış tablet gibiydi ama bu modeliyle Swatch saatleri andırıyor. Kısaca  saat gibi akıllı saat diyebiliriz..