Translate

5 Ocak 2016 Salı

Ces 2016 'da bizi neler bekliyor?

6 Ocakta Las Vegas'ta başlayacak olan Ces 2016 ‘ya sayılı günler kaldı. Bu yıl eğlence ve ulaşım üzerine yoğunlaşan bir fuar bizi bekliyor. Teknolojik gelişmelerin ve son yeniliklerin görücüye çıkacağı Ces 2016’da birçok firmanın geliştirilmiş, akıllanmış ürünlerini tanıtması bekleniyor.

Otomobil;

Ces 2016 ya hazırlanan otomobil sektörünün öncü firmaları elektrikli araçlar, sürücüsüz araçlar ve hibrit araçlar konusunda bir hayli iddalılar. 2016’nın trendleri arasında yer alacak olan bu teknolojileri Tesla, General Motors, BMV, Volkswagen Group, Ford gibi markalar yeni nesil geliştirilmiş özellikli araçlarını bize sunacaklar. İlk gorilla glass camlı Ford ’ta tanıtımda yerini alacak.

Televizyon;

Samsung smartthing teknolojisiyle tüm akıllı cihazlarla bağlantılı elektronik ev aletleriyle adeta şov yapacak. Samsung, smartthing ile evlerimizi akıllandırıp işlerimizi hafifletecek. Smartthing teknolojisiyle akıllı cihazlarınızdan evinizdeki elektronik aletlere komut verebileceksiniz. Akşamüzeri yoğun bir iş dönüşü ayaklarınızı uzatıp en sevdiğiniz filmi izlemek istiyorsunuz. Daha siz yoldayken verdiğiniz komutla eviniz sinema moduna girip, mısırınız patlamış, perdeleriniz kapanmış, televizyonunuz izlemek için hazır bir konumda buluyorsunuz.

LG firması da diğer firmalara ve geleceğe yön verecek bir ekranla kendinden konuşturacak. Hatta orada olsaydım kesin ilk uğrayacağım stant onlarınki olurdu. LG esnek kağıt gibi rulo haline getirebilen ekranıyla teknoloji meraklarının ilgisini çekecek. Gelecekte böyle bir ekrana sahip olduğumuzda dergilerimizi, gazetelerimizi rulo ekranı açıp okuyup tekrar rulo haline getirip çantamıza yada ceketimizin cebine koyabileceğiz.


Drone;
Son yıllarda çeşitli alanlarda kullanılan drone stantları meraklılarını bekliyor. Üreticiler drone ‘lardaki geliştirilmiş kamera özelliğini ve Gps teknolojilerini meraklılarına tanıtacak. Geçtiğimiz yıl tarımsal ilaçlamada bile kullanılan Drone’lar 2015’e damgasını vurduğu gibi 2016’da kendisinden çok konuşturacak.



Telefonlar
Samsung firması, söylentilerinin çokça sızdığı 2016 amiral gemisi Galaxy S7'yı tanıtacak. Laptop üretimine tekrar başlayan Samsung Ces 2016 ‘da yepyeni pc’lerini kullanıcılara sergileyecek.
Lg , Sony, Acer, Lenovo firmalarının da 2016 senesine damga vuracak amiral gemileri fuarda boy gösterecek.


Sanal gerçeklik (VR);

Sanal gözlükleri 2016 yılının en önemli teknolojik gelişmelerinden biri olmuş durumda.

Oculus rift, HTC Vive, Sony ve Samsung gibi birçok firma sanal gerçeklik cihazlarını geliştirmek için birbirleriyle yarış durumundalar.


Oculus Rift ‘in ilk tanıttığı günden beri merakla beklenen sanal gerçeklik gözlüğü tüketicilere hazır sürümüyle sergileneceği kesin gözüyle bakılıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, yazdığınız için teşekkür ederim..