Translate

18 Ocak 2016 Pazartesi

Apple 'nın ilk akıllı saati Apple Watch

Dünya’nın önde gelen firmalarından Apple ‘nın ilk çıkardığı teknoloji tutkunlarının merakla beklediği Apple Watch izlenimlerimi paylaşayacağım. Bir akıllı saatte bu kadar para verilir mi diyenlere hak verecek mıyız bakalım..

Apple Watch 3 çeşit olarak akıllı saat piyasasına yepyeni ilklerle  adım attı.
    - Apple Watch Sport
    - Apple Watch
    - Apple Watch Edition

Apple Watch  tasarım olarak 38mm ve 42 mm olarak iki farklı seçenek var. Sport modelin alüminyum kasa kullanılmış bu da olası çizilmelere karşı koruyuculuk sağlıyor. Arka tarafında 4 tane sensör yer alıyor. Bunlar GPS, kalp atışınızı ve kolunuzun hareketlerini algılayan hassas sensörlere sahip..

Donanım olarak; 512 ram’e sahip saatte 8GB 'lık hafıza alanı bulunuyor. Apple Watch kullanan arkadaşlarınızdan fotoğraf ve müzik alabiliyorsunuz. Üzerinde ufak bir haporlörü de bulunuyor. Bildirimlerinizi sesli yada titreşimli alabiliyorsunuz.Telefonunuza gelen arama, mesaj, mail, fitness uyarı ve bildirimlerinizi alabiliyorsunuz. Müzik uygulamasıyla telefonunuzdaki sevdiğiniz müzikleri saatiniz den dinleyebiliyorsunuz.

Fitness yapmak istiyorsunuz, hemen saatinizinden fitness uygulamasına girip yapacağınız aktiviteyi seçip ona göre kaç kalori yaktığınızı hesaplıyor. Aktivite boyunca kalp atışlarınızı kontrol ediyor. Ayrıca gün içerisinde de kalp atışlarınızı kontrol edip kayıt altına alıyor. Kalp atışlarını doğru hesaplıyor diyebiliriz bunda bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Apple Watch'da en sevdiğim özelliklerinden biri de sizi aktivite yapmanız için uyarması. Uzun süre hareketsiz kaldığınızda yada 1 saatte yakın bir süre oturduğunuzda ayağa kalkıp yürümeniz için sizi uyarıyor. Sizi seven bir akıllı saat Apple Watch :)

İnstagram da gezinip bildirimlerinizi de alabiliyorsunuz. Kadranları ve kordonları bulunduğunuz ortama uygun hale getirmeniz için bir çok çeşit bulunuyor.

Apple Watch İphone 5 ve üstü modellerle kullanıyorsunuz. Ee birde ipad'lerle kullanamıyorsunuz.


Hermès markasının tasarımcıları tarafından özel tasarlanmış kordonlu saatte güzel, özel duruyor. Biz kadınlar için Hermès markasının yeri ayrı. Kendi sektörlerinde dünyanın önde gelen iki firması birleşince hem şık hemde pahalıca bir tasarım olmuş diyebiliriz. Dünyanın en pahalı çantaları arasında yer alan Hermès kalitesi saatle birleşince ortaya çıkan sonuç pahalı da olsa göz alıcı oluyor.

Apple Watch 2 bu yıl çıkması bekleniyor. Şimdiden sızıntıları başladı bile bakalım Watch 2 ‘de bizi ne gibi yenilikler bekliyor. Bende sizin gibi merakla bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, yazdığınız için teşekkür ederim..