Translate

13 Ocak 2016 Çarşamba

4.5G Nedir?

Türkiye ’nin teknoloji gündeminde önemli yer teşkil eden ve çok yakında hayatımızda olacak olan 4.5G, 4.Nesil bir mobil haberleşme teknolojisidir.

4.5G nedir ne işe yarar diye kafanızda sorularınız varsa kısaca 3G ve 4G arasındaki farkı size belirtmek isterim. 3G hızıyla 1 saatte inen 8 Gb’lik bir filmi 4G hızıyla 6 buçuk dakika indirirken 4.5G mobil erişimiyle tam 6 saniyede indirebileceğiz.

Türkiye, 4.5 G teknolojisini kullanacak ülkelerden bir tanesi. 2020 yılında 5G kullanacak ilk ülkelerden biride ülkemiz olacak. 4.5G ile alt yapımızı genişletip kendimizi bir nevi aslında 5G ye hazırlıyoruz.

4.5G ile HD kalitesinde, film-dizi ve canlı yayınlar izleyebileceğiz. Görüntülü konuşma uygulamalarımızda mobil erişimden kaynaklanan donma sorunları yaşamadan konuşmalarımızı son teknoloji bir mobil erişim hızıyla yapabileceğiz.

4.5G teknolojisini uyumlu telefona sahip olanlar kullanabilecek. Ve bu sistemi kullanabilmek için sim kartınızın da uyumlu olması gerekiyor. Eğer bir sene içerisinde sim kartınızı değiştirmişseniz büyük ihtimalle sim kartınızda uyumludur.

Günümüzün en sık vakit geçirilen mobil haberleşme cihazlarımız 4.5G teknolojisiyle hızıyla ve sorunsuz erişimle günlük maratonumuz da bize yardımcı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, yazdığınız için teşekkür ederim..