Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

whatsapp 'a noldu?

Dün gece whatsapp 'tan ardı ardına mesajlar geldi. İlk mesajında 26 şubat 2016 tarihine kadar kullanımınız kalmıştır mesajı gelmişti. İçimden whatsapp artık para almaya başlayacak demişken yarım saat içinde ikinci mesaj geldi. İkinci mesaja herkes gibi bende sevindim çünkü mesajta Whatsapp kullanım süreniz Ömür boyu yazıyordu.

Daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi Whatsapp uygulamasını Facebook şirketi almıştı. Facebook aldıktan sonra ücret değişikliği olacak mı ücret alınacak mı diye herkesin kafasında bir soru vardı. Artık sorular yanıtı buldu. Ömür boyu kullanım hakkı verildi. İlerleyen günlerde uygulamayı yeni yükleyenlerden herhangi bir ücret alır mı bilinmez.

Dünya'nın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp bu politikasıyla kafalarımızda yeni sorulara da sebep oldu. Acaba bundan sonra reklam almaya başlayacak mı? Bakalım Facebook şirketi , Whatsapp kullanıcılarına ne gibi yeniliklerle gelecek..

Lenovo Vibe P1 incelemesi


Lenovo Vibe P1 Türkiye piyasasında en büyük pille sahip olan akıllı bir telefon. Düşünün ki bir şarjla tam 4 gün gidebiliyorsunuz. Pili tam 5000 mah gücüne sahip. Hazır pilden bahsetmişken kutusunun içinde bulunan hareketli UB ile  diğer cihazlarınızı şarj edebilir ve verilerinizi paylaşabilirsiniz. 4 gün giden pili şarj etmekte öyle uzun sürmüyor. Neredeyse 1,5 saat gibi bir sürede piliniz tam şarj olmuş oluyor. Ayrıca telefonun sol tarafında tasarruf modu da mevcut eğer ki bunu seçerseniz telefonun kullanım süresi daha da uzuyor. Bu modda sadece çağrıları, sms mesajlarınızı ve hesap makinesini kullanabiliyorsunuz.

Gelelim diğer teknik detaylarına  5.5 inç Full HD ekrana sahip. Arka kamerası 13mp ön kamerası da 5mp’le gayet güzel fotoğraf ve video  çekebilirsiniz. Telefonun kendi hafızası 32 gb harici olarak 128 gb’a kadar micro sd kart takabiliyorsunuz. Çift sim kart kullanımıyla iki hattınızı birden kullanabilirsiniz.

İşletim sistemi Android 5.1 Lollipop ‘la Google uygulamalarınızı sorunsuz kullanılabilir.

Orta seviye fiyatla satılan bu kadar özelliği de içinde barındıran ender cihazlardan biri. Hem güçlü bir pile sahip hemde şık bir cihaz sizi bekliyor. Kutusundan jelatin ve koruyucu kılıfıyla beraber gelen Lenovo Vibe P1 beklediğinizden daha iyi bir performans vereceği şüphesiz, emin olabilirsiniz..

Güzel güzel anlattık gelelim şimdi fiyatına. Lenovo Vibe P1 piyasadaki fiyatı şuan için 1.299 tl  fiyat etiketine sahip. Hazır sevgililer günü yaklaşırken hediye edilebilecek bir ürün. Heleki sevgiliniz pil sorunu yaşıyorsa..

18 Ocak 2016 Pazartesi

Apple 'nın ilk akıllı saati Apple Watch

Dünya’nın önde gelen firmalarından Apple ‘nın ilk çıkardığı teknoloji tutkunlarının merakla beklediği Apple Watch izlenimlerimi paylaşayacağım. Bir akıllı saatte bu kadar para verilir mi diyenlere hak verecek mıyız bakalım..

Apple Watch 3 çeşit olarak akıllı saat piyasasına yepyeni ilklerle  adım attı.
    - Apple Watch Sport
    - Apple Watch
    - Apple Watch Edition

Apple Watch  tasarım olarak 38mm ve 42 mm olarak iki farklı seçenek var. Sport modelin alüminyum kasa kullanılmış bu da olası çizilmelere karşı koruyuculuk sağlıyor. Arka tarafında 4 tane sensör yer alıyor. Bunlar GPS, kalp atışınızı ve kolunuzun hareketlerini algılayan hassas sensörlere sahip..

Donanım olarak; 512 ram’e sahip saatte 8GB 'lık hafıza alanı bulunuyor. Apple Watch kullanan arkadaşlarınızdan fotoğraf ve müzik alabiliyorsunuz. Üzerinde ufak bir haporlörü de bulunuyor. Bildirimlerinizi sesli yada titreşimli alabiliyorsunuz.Telefonunuza gelen arama, mesaj, mail, fitness uyarı ve bildirimlerinizi alabiliyorsunuz. Müzik uygulamasıyla telefonunuzdaki sevdiğiniz müzikleri saatiniz den dinleyebiliyorsunuz.

Fitness yapmak istiyorsunuz, hemen saatinizinden fitness uygulamasına girip yapacağınız aktiviteyi seçip ona göre kaç kalori yaktığınızı hesaplıyor. Aktivite boyunca kalp atışlarınızı kontrol ediyor. Ayrıca gün içerisinde de kalp atışlarınızı kontrol edip kayıt altına alıyor. Kalp atışlarını doğru hesaplıyor diyebiliriz bunda bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Apple Watch'da en sevdiğim özelliklerinden biri de sizi aktivite yapmanız için uyarması. Uzun süre hareketsiz kaldığınızda yada 1 saatte yakın bir süre oturduğunuzda ayağa kalkıp yürümeniz için sizi uyarıyor. Sizi seven bir akıllı saat Apple Watch :)

İnstagram da gezinip bildirimlerinizi de alabiliyorsunuz. Kadranları ve kordonları bulunduğunuz ortama uygun hale getirmeniz için bir çok çeşit bulunuyor.

Apple Watch İphone 5 ve üstü modellerle kullanıyorsunuz. Ee birde ipad'lerle kullanamıyorsunuz.


Hermès markasının tasarımcıları tarafından özel tasarlanmış kordonlu saatte güzel, özel duruyor. Biz kadınlar için Hermès markasının yeri ayrı. Kendi sektörlerinde dünyanın önde gelen iki firması birleşince hem şık hemde pahalıca bir tasarım olmuş diyebiliriz. Dünyanın en pahalı çantaları arasında yer alan Hermès kalitesi saatle birleşince ortaya çıkan sonuç pahalı da olsa göz alıcı oluyor.

Apple Watch 2 bu yıl çıkması bekleniyor. Şimdiden sızıntıları başladı bile bakalım Watch 2 ‘de bizi ne gibi yenilikler bekliyor. Bende sizin gibi merakla bekliyorum.

16 Ocak 2016 Cumartesi

AnTuTu benchmark 2015 yılının Top 10 sıralaması

Antutu, akıllı telefonların yazılımını,donamını bu bileşenlerin uyum içinde çalışıp çalışmadığını test ederek sizinde öğrenmenizi sağlayan, dünyada en çok kullanılan benchmark uygulamasıdır.


Antutu benchmark V6 ile 2015 yılında en yüksek test puanı alan telefonlarının top 10 listesini yayınladı 




Apple'nın son amiral gemisi İphone 6S Plus büyük bir farkla birinci olmuş.. Listenin ikinciliğinde Huawei markasının Mate 8 modeli yer almış . Üçüncü sırada Meizu markasının Pro 5 modelini görüyoruz.. Samsung markası da arka arkaya modelleriyle listeyi takip etmiş.

Bu sonuçlara göre dünya öncüsü telefon markalarının 2016'da çıkaracakları amiral gemilerini daha üst seviyelere taşımaya çalışacaklar...

13 Ocak 2016 Çarşamba

Drone ve İHA'lara kayıt zorunluluğu..

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı genelgeye göre insansız hava araçları (İHA) ve drone’lara kayıt zorunluluğu geliyor.


Son dönemde kullanılması üzerinde tartışmalara neden olan drone’lar ve İHA’lar eğlence  kullanımı için olsa da ilerleyen teknolojiyle aslında güvenlik için bir tehdit oluşturuyorlar. Kullanımı oldukça genişleyen drone ve İHA ‘ların bir çok ülkede kullanımında kayıt sistemi kuralı geçerli.


Türkiye’de satışı gerçekleşmek üzere gelen tüm İHA’lar kg sınırı olmadan kayıt altına alınacak. 25 kg altındaki drone’lar için kayıt, 25 kg üzerindeki drone’lar içinde tescil yaptırılacak. Kayıt dışı olan İHA’lara ceza uygulanacak. Ülkemizde 25 kg altında 4 bine yakın olduğu tahmin ediliyor. Bu sistemle hava güvenliğin sağlanması ve İHA’ların kötü amaçlar için kullanılmasının önüne geçilmek isteniyor. 

4.5G Nedir?

Türkiye ’nin teknoloji gündeminde önemli yer teşkil eden ve çok yakında hayatımızda olacak olan 4.5G, 4.Nesil bir mobil haberleşme teknolojisidir.

4.5G nedir ne işe yarar diye kafanızda sorularınız varsa kısaca 3G ve 4G arasındaki farkı size belirtmek isterim. 3G hızıyla 1 saatte inen 8 Gb’lik bir filmi 4G hızıyla 6 buçuk dakika indirirken 4.5G mobil erişimiyle tam 6 saniyede indirebileceğiz.

Türkiye, 4.5 G teknolojisini kullanacak ülkelerden bir tanesi. 2020 yılında 5G kullanacak ilk ülkelerden biride ülkemiz olacak. 4.5G ile alt yapımızı genişletip kendimizi bir nevi aslında 5G ye hazırlıyoruz.

4.5G ile HD kalitesinde, film-dizi ve canlı yayınlar izleyebileceğiz. Görüntülü konuşma uygulamalarımızda mobil erişimden kaynaklanan donma sorunları yaşamadan konuşmalarımızı son teknoloji bir mobil erişim hızıyla yapabileceğiz.

4.5G teknolojisini uyumlu telefona sahip olanlar kullanabilecek. Ve bu sistemi kullanabilmek için sim kartınızın da uyumlu olması gerekiyor. Eğer bir sene içerisinde sim kartınızı değiştirmişseniz büyük ihtimalle sim kartınızda uyumludur.

Günümüzün en sık vakit geçirilen mobil haberleşme cihazlarımız 4.5G teknolojisiyle hızıyla ve sorunsuz erişimle günlük maratonumuz da bize yardımcı olacak.

11 Ocak 2016 Pazartesi

Gear S2 Fırtınası Esmeye Devam Ediyor..


Yeni güncellemeleri ve değişen arayüz tasarımıyla Gear S2 fırtınası esmeye kaldığı yerden devam ediyor.

8 Ocak 2016 Cuma

DokiWatch ile Çocuğunuzla Görüntülü Konuşun ve Takip Edin..



DokiWatch çocuklar için tasarlanmış akıllı bir saat. DokiWatch ‘la çocuklarınızla görüntülü konuşma yapabilir ve onların nerede olduklarını GPS ‘le görebilirsiniz.
DokiWatch 1.22 inçlik ekrana sahip olan akıllı saatte Android işletim sistemi var. 2 mp ön kamerası, 3 g radyosu, micro sim yuvası, konum izleme özelliği ve sos düğmesi akıllı saatte bulunmaktadır.

Akıllı saati çocuklar kullanacağını göz önünde tutalarak saatin içinde sanal evcil hayvan yetiştirme uygulaması da yer alıyor. Ayrıca arkadaşlarını ekleyebiliyor. Ekledikleri arkadaşları ebeveynlere bildirim olarak geliyor. Ebeveynler istemedikleri arkadaşlarını listeden çıkartabiliyorlar. Ebeveynlerin kontrol sağlaması ve görüntülü konuşma bilmeleri için sadece Android  veya  İos’tan DokiWatch uygulaması indirmesi gerekiyor.

Bir koşturma içerisinde geçen şehir yaşamında anne-babalara yardım etme ve çocuğun güvenliği için en iyi teknolojik gelişmelerden biri. Bu akıllı saatle ebeveynler çocuklarına gerçekten göz kulak olabilir.

Aipoly 'den görme engelliler için bir uygulama..




Aipoly 'den görme engelli İOS kullanıcıları için inanılmaz bir uygulama. Aipoly uygulaması ile görme engeli ve renk körlüğü yaşayanlar için nesne ve renk tanıma sağlayarak nesneleri ve nesnelerin renklerini söyleyebiliyor.

İphone ve İpad her ikisi için optimize edilmiş olan uygulamayı kullanmak için resim çekmenize gerek yok kamera açıyorsunuz ve kamera odaklandığı her nesneyi size sesli olarak tanımlayabiliyor.

Bilgisayar mouse 'nun kablosuz olmasına kadar ince detayları da söyleyen uygulama görme engeli yaşayanların hayatlarını kolaylaştıracak nitelikte. Ayrıca kullanıcı kendi açıklaması yaptığı nesneleri de ekleyebiliyor.



7 Ocak 2016 Perşembe

NetFlix Türkiye'de

Las Vegas ‘ta düzenlenen Ces 2016 'da konuşan NetFlix ‘in kurucusu ve ceo’ su Reed Hastings 130 ülkeye daha açılacakları söyledi.


Sevindirici haber ise 130 ülke içinde Türkiye ’nin de olması. Daha önce 60 ülkede yayın yapan Netflix bundan sonra 190 ülkede var olacak.

İnternet üzerinden film ve dizi izlemek isteyenlerin platformu olan Netflix 'te abone sistemini kullanıyor. Türkiye’deki fiyatları ise ‘basic’ aylık abonelik 26.90 tl ‘premium’ aylık abonelik ise 40.99 tl. Basic abonelikte SD kalitesiyle ve tek ekran olarak izliyorsunuz. Premium abonelikte ise Ultra HD kalitesiyle 4 ekran birden izleme olanağıyla eşsiz bir film keyfi veriyor.

Ancak Türkiye’deki hizmetinde şuan için türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri bulmuyor. Ne zaman bu hizmeti Türkiye’de uygulacağı daha netlik kazanmadı ama benim temennim en kısa zamanda alt yazı ve dublaj seçeneklerini ülkemizde görmek..





6 Ocak 2016 Çarşamba

Samsung'tan hafif ve güçlü Notebook 9

Ces 2016 kapılarını meraklılarına açtı. Bir çok firma 2016 ‘da çok konuşulucak olan ürünlerini tanıtımını teknolojiyi seven yoğun bir kitleye projelerini paylaştı.

Samsung firması da bu yıl Notebook 9 dizüstü bilgisayarıyla öne çıkıyor. Kullanıcılarına hafif ve güçlü bir yapımıyla hizmet verecek olan Notebook 9 iki çeşit ekrana büyüklüğüyle karşımızda.

Biri 13 inçlik biri 15 inçlik modellerin en büyük özelliklerinden biri diz üstünde var-yok hafifliği. Bu hafifliği magnezyum alaşımlı yapısından geliyor. 15 inçlik modeli 1.29 kg, 13 inçlik modeli ise sadece 0,89 kg. Yabancı sitelerinin editörleri piyasada var olan hafif laptoplardan hafif olduğunu ince ve zarif bir yapıda olduğunu da dile getirmiş.

Hafifliğin yanına canlı ve parlak bir ekrana sahip olan Notebook 9 size uzun süre priz yeri aratmayacak bir pille geliyor. Tek şarjla pil süresi tam 10 saat.

Geliştirilmiş yeni güvenlik sistemi Security CAM ile çalınması durumda önceden tanımlanmış e-postanın kameradan fotoğraf çekmesi olanağını kullanıcılarına veriyor.


Teknik özellikleri bakımında da oldukça güçlü olan Notebook 9, 2016’ın en çok tercih edilen dizüstü bilgisayarı olmaya aday..


5 Ocak 2016 Salı

Uber 'den CES 2016 İçin Bir Yenilik...

Ces  2016’da diğer yıllardaki gibi büyük ilgi ve merakla kapılarını açacak. Son teknolojik gelişmelerin tanıtılacağı fuara 170.000 kişinin gelmesi bekleniyor.


Ces 2016’da ulaşım sorununu kaldırmayı amaçlayan Uber, araçlarını kongre merkezinde yoğunlaştıracak. Toplu taşımayı kullanmak istemeyenler için Uber taşıtlarında kablosuz internet keyfinide müşterilerine sunucak. Uber, Kablosuz internet için Vinli ve T-Mobile ile anlaşma imzaladı.




Uber, kablosuz internet hizmetini şuan sadece Ces 2016 için Las Vegas'la sınırlı tutuyor. İlerleyen zamanlarda da tüm ABD 'deki araçlarına kablosuz internet hizmeti sunmak için testte yapıyor olabilir..


Ces 2016 'da bizi neler bekliyor?

6 Ocakta Las Vegas'ta başlayacak olan Ces 2016 ‘ya sayılı günler kaldı. Bu yıl eğlence ve ulaşım üzerine yoğunlaşan bir fuar bizi bekliyor. Teknolojik gelişmelerin ve son yeniliklerin görücüye çıkacağı Ces 2016’da birçok firmanın geliştirilmiş, akıllanmış ürünlerini tanıtması bekleniyor.

Otomobil;

Ces 2016 ya hazırlanan otomobil sektörünün öncü firmaları elektrikli araçlar, sürücüsüz araçlar ve hibrit araçlar konusunda bir hayli iddalılar. 2016’nın trendleri arasında yer alacak olan bu teknolojileri Tesla, General Motors, BMV, Volkswagen Group, Ford gibi markalar yeni nesil geliştirilmiş özellikli araçlarını bize sunacaklar. İlk gorilla glass camlı Ford ’ta tanıtımda yerini alacak.

Televizyon;

Samsung smartthing teknolojisiyle tüm akıllı cihazlarla bağlantılı elektronik ev aletleriyle adeta şov yapacak. Samsung, smartthing ile evlerimizi akıllandırıp işlerimizi hafifletecek. Smartthing teknolojisiyle akıllı cihazlarınızdan evinizdeki elektronik aletlere komut verebileceksiniz. Akşamüzeri yoğun bir iş dönüşü ayaklarınızı uzatıp en sevdiğiniz filmi izlemek istiyorsunuz. Daha siz yoldayken verdiğiniz komutla eviniz sinema moduna girip, mısırınız patlamış, perdeleriniz kapanmış, televizyonunuz izlemek için hazır bir konumda buluyorsunuz.

LG firması da diğer firmalara ve geleceğe yön verecek bir ekranla kendinden konuşturacak. Hatta orada olsaydım kesin ilk uğrayacağım stant onlarınki olurdu. LG esnek kağıt gibi rulo haline getirebilen ekranıyla teknoloji meraklarının ilgisini çekecek. Gelecekte böyle bir ekrana sahip olduğumuzda dergilerimizi, gazetelerimizi rulo ekranı açıp okuyup tekrar rulo haline getirip çantamıza yada ceketimizin cebine koyabileceğiz.


Drone;
Son yıllarda çeşitli alanlarda kullanılan drone stantları meraklılarını bekliyor. Üreticiler drone ‘lardaki geliştirilmiş kamera özelliğini ve Gps teknolojilerini meraklılarına tanıtacak. Geçtiğimiz yıl tarımsal ilaçlamada bile kullanılan Drone’lar 2015’e damgasını vurduğu gibi 2016’da kendisinden çok konuşturacak.



Telefonlar
Samsung firması, söylentilerinin çokça sızdığı 2016 amiral gemisi Galaxy S7'yı tanıtacak. Laptop üretimine tekrar başlayan Samsung Ces 2016 ‘da yepyeni pc’lerini kullanıcılara sergileyecek.
Lg , Sony, Acer, Lenovo firmalarının da 2016 senesine damga vuracak amiral gemileri fuarda boy gösterecek.


Sanal gerçeklik (VR);

Sanal gözlükleri 2016 yılının en önemli teknolojik gelişmelerinden biri olmuş durumda.

Oculus rift, HTC Vive, Sony ve Samsung gibi birçok firma sanal gerçeklik cihazlarını geliştirmek için birbirleriyle yarış durumundalar.


Oculus Rift ‘in ilk tanıttığı günden beri merakla beklenen sanal gerçeklik gözlüğü tüketicilere hazır sürümüyle sergileneceği kesin gözüyle bakılıyor.


4 Ocak 2016 Pazartesi

İphone 7 Plus, 256 gb hafızayla mı geliyor?


Bu yılın sonlarına doğru çıkması beklenen İphone 7 ile alakalı sızıntılar bitmek bilmiyor. Çin 'de yayın yapan mydrivers.com 'un haberine göre Apple bu modelinde 256 gb’lik hafıza seçeneğiyle sahip bir modelle çıkıcak. Bu özelliğin sadece İphone 7 plus’ta olacağı düşünülüyor. Diğer modellerinde 64 gb’tan başlayacağı ön görülüyor.



İphone kullanıcıların en büyük sorunlarından biride batarya tüketimiyle alakalı. Sızan habere göre Apple bu konuda da bir degişiklik yapıyor. Daha önce pilin kapasitesini düşüren Apple’nın bu modelde 3100 mAh’a yükselteceği söylentiler arasında.

İphone 7’ın 2gb , 7 plus’ında 3 gb ram’le gelebileceği de belirtiliyor.


Apple'nın 2016 'da çıkartacağı yeni modelleri merakla beklediğinizi biliyorum.Bende aynı merak ve ilgi içindeyim.. Yeni söylentiler çıktıkça sizinle paylaşacağım.. görüşmek üzere :)