Translate

25 Nisan 2016 Pazartesi

Samsung yeni amiral gemisi S7 ve S7 Edge



Samsung’un son amiral gemisi S7 ve S7 edge modelini çokca merak ettik bekledik sonunda çıktı. Peki S7 ve S7 edge’de neler var? Sizler için inceledim.

Samsung S6 birlikte devam ettirdiği metal kasa görüntüsü bu modellerde aynı şekilde devam ediyor.  Ekran ve arka paneli Corning Gorilla Glass 4 ile dayanıklık derecesi oldukça yüksek. Ekran ise Super Amoled olarak karşımıza çıkıyor. S7 5.1 inç bir ekranla gelirken S7 Edge ise 5.5 Samsung’la özdeşleşen kavisli kenarla geliyor. Samsung amiral gemileri 2K yani 1440x2560 piksel çözünürlüklü bir görüntü sunuyor. Samsung’un sunduğu renklerde ve çözünürlükte kullanıcılarına sunduğu deneyim tartışmaz çok başarılı bir şekilde bu modellerde de devam ediyor.
S7 ve S7 Edge Android son sürümü 6.0 yani Marshmallow’la birlikte tüm yenilikleri içinde barındırarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda TouchWiz arayüzünün son sürümüde telefonda yüklü olarak kullanıma hazır bulunuyor.

S5 ile birlikte hafıza kart yuvasını kaldıran Samsung iki model sonra bunu S7 serisiyle tekrar cihazda konumlandırdı. 200gb’a kadar hafıza arttırılmaya olanak veriyor. Sosyal hayatımızın vazgeçilmezi olan telefonlarımızda fotoğraflarımız kişisel belgelerimiz oldukça yer kaplıyor. Samsung micro sd kart yuvasını geri getirerek kullanıcılarını sevindirdi diyebiliriz.
Samsung Batarya kapasitesini de S7 Serisiyle daha iyi bir noktaya getirmiş. Ben şuan S6 kullanıyorum ve batarya kapasitem bir günü çıkartmıyor. Hızlı şarj olma özelliğiyle hemen şarj olsada dışarıda olduğumda ekran ışığımı daha düşük seviyeye getirerek uzun bir kullanım sağlamaya çalışıyorum. Ama S7 serisinde S7’nın 3000 mah , S7 Edge ise 3600 mah gücünde bataryalarıyla size bir günü rahat yaşatacak kapasitede. Batarya kapasitesi genişlemiş olsa bile Samsung’un hızlı şarj olma özelliğiyle telefonunuzu çok hızlı bir şekilde şarj edebilirsiniz.


Sosyal hayatta telefonumuz aynı zamanda saat işlevi içinde kullanıyoruz. Bildirimlerimizi kontrol edip saatte bakmak için gün içinde yaklaşık 100 geçkin elimiz telefonumuza gidiyor. Samsung bu serisinde Always-on özelliğiyle her zaman açık ekranı bizlere sundu. Ekranı açmadan telefonun siyah ekranında belirlenen beyaz ışıkla yazılan saati ve bildirimlerimizi görmek mümkün.  Bu özellik şarjınızı etkisi oldukça düşük merak etmeyin..

S6 daki gibi kamera dışta değil, o çıkıntı düzeltilmiş S7 modelinde. Kamera pikseli  12 mp düşürülmüş olsada S7 kamerası az ışıkta daha net fotoğraflar çekmenize olanak veriyor.

Cihazda suya ve toza karşı dayanıklık belgesi mevcut ama dikkatli olmakta fayda var suyla temasla oluşabilecek sorunlarda garanti kapsamının dışında tutuluyor. Ayrıca bu belge belirli bir miktarda su yüzeyi için geçerli, yaz yaklaşıyor deniz sezonu açılıyor diye uyarı yapıyorum denize telefonunuzla girmeyin :)
 

Son olarak işlemcisine gelirsek Samsung yeni çipi Exynos 8 Octa’ya sahip 4GB Ram ‘li bu seri kullanıcılarına yüksek performans sürüyor. Uzun süreli oyun oynasanız bile bir ısınma söz konusu değil çünkü Xperia Z5 ‘teki gibi içinde bir sıvı soğutma sistemini kullanılarak cihaz ısısı yükselmeden buna engel olabiliyor.


Sormak istediğiniz sorularınızı sosyal medya hesaplarımdan ve mail adresimden sorabilirsiniz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, yazdığınız için teşekkür ederim..