Translate

22 Mart 2016 Salı

Apple lansmanı ve İphone SE

Apple dün akşam yapmış olduğu lansman gecesinde yeni modellerini tanıttı.

Apple Ceosu Tim Cook, FBI ile aralarında olan kişisel bilgi erişim davasına değindi. Data ve kişisel bilgilerin güvenliği konusunda her zaman mücadele edeceklerini söyledi. Büyük bir alkış alarak seyircilerin desteğini aldı.

CareKit adlı yeni sağlık uygulamasının Parkinson  hastaları için geliştirildiğini ve bu uygulamayla tedavilerinin kişiye özgü amaçlandığı belirtildi. Bu uygulamayla ilaçların ve egzersizlerin verimliliği takip edilebilecek.



Apple Watch’ta bahara özgü renkleriyle kolunuza bahar renklerini taşıyacak yeni kayışlar tanıtıldı. Ve Apple Watch’ta 50$ bir indirim olduğunun müjdesini de  verildi.





İpad Pro biliyorsunuz ki 12.9 inç’e sahipti. Dün gece düzenlenen gecede 9.7 inçlik İpad Pro’nun tanıtımı yapıldı. 12 inçliğe göre çok daha uygun fiyata sahip. Daha küçük ekranlı olanın kullanışlı ve daha çok kişinin tercih edilebileceğini düşünüyorum.

Şimdi gelelim sizlerinde merakla beklediği yeni İphone SE özelliklerine..
2015 yılında 30 milyon kişi 4 inçlik iphone tercih ettiğini bu yüzden bu rakamları göz önünde bulundurarak iphone SE tasarladıklarını belirttiler.

Tasarım olarak iphone 5 modeline benzeyen SE, 4 inçlik ekran boyutu 640 x 1136  çözünürlüğe sahip. 4K video kayıt özelliğine sahip 12 MP ‘lik İSight arka kamerası, 1.2 MP retina flaş özelliğine sahip ön kamerası bulunuyor.

2GB Ram’e sahip olan İphone SE modelinde yeni güncelleme olan İOS 9.3 ile geliyor. İşletiminde 64 bit A9 işlemciyi ve M9 hareket çipine sahip. M9 hareket çipi sürekli açık telefonunuzu elinize almadan Siri’ye hemen ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

İphone 5S modelinden daha hızlı bir telefon ama iphone 6 kadar büyük bir ekrana ve işlemciye sahip olmasa da küçük ekran telefon sevenlerin beğenisini alacak atom karınca misali bir cihaz sizleri bekliyor.

Türkiye’deki fiyatı ve ne zaman satışa çıkacağına gelirsek 29 martta ön sipariş verilebilecek olan İphone Se’ye Nisan ayının ilk günü ulaşabilirsiniz.
16GB modeli için 1999TL

64GB modeli için 2.399TL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, yazdığınız için teşekkür ederim..