Translate

18 Şubat 2016 Perşembe

Sony Xperia Ailesinden Z5 Premium



Ne zamandır telefon incelemesi yapmıyordum. Sahalara incelemesini yapmam gereken cihazlar listemdeki Sony Xperia  Z5 Premium’la geri dönüyorum :) 

Bugün Marmara Park Avm’deki Teknosa mağazasında incelememi gerçekleştirdim. Yardımcı olan Sony stand temsilcisine çok teşekkür ederim.

Z5 premium ilk 4K ekranlı akıllı telefon.  4K ne demek bilmeyenler için şöyle anlatayım. Full FD ekrandan dört kat daha fazla çözünürlük demek oluyor. Ayrıca Sony Tv teknolojisini elinizdeki bir akıllı telefonda yaşabilirsiniz. Videolarınızı, fotoğraflarınızı ve filmlerinizi 4K yüksek çözünürlükte izleyebilir ve saklayabilirsiniz.

Z5 Premium, diğer Zperia serisindeki gibi aynı dış görüntüye sahip, sadece ufak tefek birkaç değişiklik var diyebiliriz.  Açma kapama düğmesi oval olup biraz daha genişlemiş. Düğmenin üstünde parmak okuyucu bulunmakta ve ekran hemen açılmakta. Gerçektende çok hızlı bir geçiş sağlıyor. Çok yumuşak bir dokunuşla ana ekran açılıyor. Ayrıca diğer parmak okuyucularından farklı bir özelliği de 5 farklı parmak iziyle oturum açılabiliyor.

Z5 Premium’daki kamera tuşu iki kademeden oluşuyor. İlk kademeye bastığınızda odaklama yapıp ikinci kademeye de basınca çekim işlemini gerçekleştiriyor. Parmağınızı kamera tuşuna basılı tuttuğunuzda telefonunuzda başka uygulama açık olsa bile kamera otomatik açılıyor. Kamerada optik zoom yerine digital zoom bulunuyor.

3430 mAh gücünde bataryası olan Z5 Premium’da ayrıca hızlı şarj olma özelliği de var. Kullanıma göre 2 gün kullanacağınız bir pil sizi bekliyor. Bellek düzeyine gelirsek 32gb telefon hafızası var. 200GB’a kadar micro SD kart ile cihazınızın belleğini yükseltebilirsiniz.

Xperia serilerinde olan suya ve toza dayanıklık Z5 Premium' da IP65  ve IP68 standartlarına sahip.


İşlemcisinde Qualcomm SnapDragon 810  ile güçlü bir performans veriyor.  İşlemcisinin yüksek olmasına rağmen cihazda oyun oynarken ısınmalar oluyor.  Sony firması telefona soğutma konumlandırarak ısınmanın etkisini azaltmış.

Sony, Xperia ailesindeki son amiral gemisi olan Z5 Premium'la akıllı telefonda istenilenin üstüne çıkmış.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, yazdığınız için teşekkür ederim..