Translate

24 Şubat 2016 Çarşamba

Samsung Gear VR

Mobil Dünya Kongresi'nde Samsung'un S7 ve S7 Edge için ön sipariş verenlere Gear VR gözlüğünü hediye edeceğine dair söylentiler çıkmıştı.

Ne zamandır aklımda olan Gear VR deneyimimi  bugün en sonunda gerçekleştirdim. Akbatı Avm'deki Samsung mağazasında deneyimlediğim sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR 'ı bırakmak istemedim. Ne izlediğime gelirsem tabi ki çizgi film :) 2015 yılında sinemada gösterime giren ''Home'' filminin bir kısmını izledim. Aslında gözlükle biraz daha takılmayı isterdim. Ama yetişmem gereken başka bir işim vardı. Film izlemek bu kadar keyifliyse oyunun içinde yer almak daha da keyifli olmalı.. O da başka zamana...

Gear VR , Samsung ve Oculus işbirliğiyle geliştirilmiş bir sanal gerçeklik gözlüğü. Benim kullandığım gözlüğün içinde Samsung'un Note 5 phapleti vardı. Görüntü çok net ve geçişler sorunsuzdu. Herhangi bir buğulanmada söz konusu olmadı.

Menülerde geri gelmek için yan tarafında ufak bir tuş bulunuyor. Altında ise dokunmatik olarak dizayn edilmiş yönelgeler konumlandırılmış. Orta kısmı kabartılmış böylelikle kullanımda kullanıcıya büyük kolaylık sağlıyor.

Kullanımı gayet rahat. Kafanıza herhangi bir ağırlık hissi oluşturulmuyor. Arka bağlama şeritleri ayarlanabiliyor ve bu şeritler ağırlığı eşit şekilde dağıtarak rahat,ergonamik bir kullanım veriyor.

Ben çok beğendim. Sizde benim gibi merak ettiyseniz Samsung mağazalarına gidip bakabilir hatta benim gibi hemen almayı düşünebilirsin.

22 Şubat 2016 Pazartesi

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Tanıtıldı..

Barselona'da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi'nde Samsung yaptığı görkemli etkinlikle Galaxy serisindeki S7 ve S7 Edge modeli telefonunu tanıttı. Tanıtımı sanal gerçeklik gözlüğü olan Gear VR 'la yaptı. Samsung son amiral gemisiyle 2016'da çok iddaalı.

Galaxy S7 'de fiziksel özelliklerine bakarsak iki tarafta ta Gorilla Glass 5 ekran görüyoruz. Ekran boyutlarında S7'ın 5 inç, S7 Edge ise  Daha önceki Galaxy S serilerinde kalkan micro SD kart yeri tekrardan geri gelmiş. Aynı zamanda micro sd slotunun yerine ikinci bir simkart takma slotu olarak ta kullanabilirsiniz.

Kamera özellikleri arka kamera 12MP ön kamera 5MP sahip. S6 'da da olan ana tuşa iki basınca hızlı açılan kamera özelliği, bu seride de mevcut artı bir özellik ise hemen netleme özelliği var. Hareketli çekimlerde bile çok iyi netlik sunuyor. 

IP68 ile suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası olan bu seride aynı zamanda pil gücünde de iyileştirme yapılmış. S7 de 3000 mAh , S7 Edge ise 3600 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

İşlemcisinde Exynos 8890 bulunuyor. Sekiz çekirdekli; 2,3 GHz dört çekirdek + 1.6GHz dört çekirdek'le gayet hızlı bir kullanım sunacağının garantisini veriyor. Samsung son amiral gemisinin  32GB ve 64GB seçenekleri bulunuyor.

Samsung, S7 ve S7 Edge yanında birde 360 derecelik kamerasını da tanıttı. 15MP'lik iki gözlü balık lensiyle 30MP' e kadar video ve fotoğraf yakalayabiliyor.


Samsung, ön sipariş verenlere Gear VR sanal gerçeklik gözlüğünü hediye ediyor.






20 Şubat 2016 Cumartesi

Sony, MWS 2016 tanıtım videosu




Sony firması Mobil Dünya Kongresi'nde 22 Şubat tarihinde yapacağı etkinlik ile ilişkin bir video yayınladı. Gizemli videoda 1 ve 10 arasındaki rakamların çeşitli işlemlerden sonra 22 Şubat tarihini buluyor.

22 Şubat'ta Sony firmasının ne tanıtacağı kesin olarak bilinmiyor. Tahminlere bakarsak Xperia Z5 Tablet Ultra olarak isimlendirme yapılmış cihazın hakkında bilgiler sızdırılmıştı. Gündeme sızan tablet hakkında Snapdragon 820 işlemcisi olan 12.4 inç ekran büyüklüğüne sahip olduğuydu. 4 gb ram, Android 6.0 ve IP68 sertifikasına sahip olduğu belirtilen tablette 4K çözünürlükte OLED ekran olduğu söylentiler arasında..

Bakalım Sony firması bizi videosuyla merak içinde bıraktığı etkinlikte bizlere ne tanıtacak..

19 Şubat 2016 Cuma

LG G5 21 Şubat ta tanıtıma çıkacak..


Lg Amerika, twitter hesabından 21 Şubat'ta Mobil Dünya Kongresi'nde G5 modelini tanıtacağını duyurdu. 

Lg G5 ile ilgili ortaya çıkan sızıntılardan sonra Lg sızıntılara dayanarak G5 için bazı değişikliklere gittiği öne sürülüyor.

8.2 mm metal kasayla gelecek olan G5 modelinde Snapdragon 820 işlemci bulunuyor. 810 işlemcide oluşan ısınma problemini 820'de olmayacağını ümit ediyorum.

LG 2016 amiral gemisi olan G5 32/64 gb bellekle gelicek ve micro SD kart desteği de olucak.

Bir çok firmanın amiral gemilerini tanıtacağı Mobil Dünya Kongresi'nde sızıntılar ve söylentiler son bulacak..

18 Şubat 2016 Perşembe

Sony Xperia Ailesinden Z5 Premium



Ne zamandır telefon incelemesi yapmıyordum. Sahalara incelemesini yapmam gereken cihazlar listemdeki Sony Xperia  Z5 Premium’la geri dönüyorum :) 

Bugün Marmara Park Avm’deki Teknosa mağazasında incelememi gerçekleştirdim. Yardımcı olan Sony stand temsilcisine çok teşekkür ederim.

Z5 premium ilk 4K ekranlı akıllı telefon.  4K ne demek bilmeyenler için şöyle anlatayım. Full FD ekrandan dört kat daha fazla çözünürlük demek oluyor. Ayrıca Sony Tv teknolojisini elinizdeki bir akıllı telefonda yaşabilirsiniz. Videolarınızı, fotoğraflarınızı ve filmlerinizi 4K yüksek çözünürlükte izleyebilir ve saklayabilirsiniz.

Z5 Premium, diğer Zperia serisindeki gibi aynı dış görüntüye sahip, sadece ufak tefek birkaç değişiklik var diyebiliriz.  Açma kapama düğmesi oval olup biraz daha genişlemiş. Düğmenin üstünde parmak okuyucu bulunmakta ve ekran hemen açılmakta. Gerçektende çok hızlı bir geçiş sağlıyor. Çok yumuşak bir dokunuşla ana ekran açılıyor. Ayrıca diğer parmak okuyucularından farklı bir özelliği de 5 farklı parmak iziyle oturum açılabiliyor.

Z5 Premium’daki kamera tuşu iki kademeden oluşuyor. İlk kademeye bastığınızda odaklama yapıp ikinci kademeye de basınca çekim işlemini gerçekleştiriyor. Parmağınızı kamera tuşuna basılı tuttuğunuzda telefonunuzda başka uygulama açık olsa bile kamera otomatik açılıyor. Kamerada optik zoom yerine digital zoom bulunuyor.

3430 mAh gücünde bataryası olan Z5 Premium’da ayrıca hızlı şarj olma özelliği de var. Kullanıma göre 2 gün kullanacağınız bir pil sizi bekliyor. Bellek düzeyine gelirsek 32gb telefon hafızası var. 200GB’a kadar micro SD kart ile cihazınızın belleğini yükseltebilirsiniz.

Xperia serilerinde olan suya ve toza dayanıklık Z5 Premium' da IP65  ve IP68 standartlarına sahip.


İşlemcisinde Qualcomm SnapDragon 810  ile güçlü bir performans veriyor.  İşlemcisinin yüksek olmasına rağmen cihazda oyun oynarken ısınmalar oluyor.  Sony firması telefona soğutma konumlandırarak ısınmanın etkisini azaltmış.

Sony, Xperia ailesindeki son amiral gemisi olan Z5 Premium'la akıllı telefonda istenilenin üstüne çıkmış.





12 Şubat 2016 Cuma

TeknoVanessa'dan Teknolojik Hediye Önerileri

Her yıl 14 Şubat’ta kutladığımız Sevgililer Gününe çok az zaman kaldı. Her sene sevgililer birbirlerine ne alacakları konusunda kararsız kalırlar. Bu sene hem değişiklik olsun hemde kullanacağı bir şeyler almak istiyorsanız. Kazak, gömlek, kravat, atkı, bere, parfümden uzak durun ve benim önerilerime kulak verin..

Eğer ki bir kadınsanız yada cinsiyet farketmiyor çünkü telefonu çok kullanıyorsa herkesin her an şarjı bitebiliyor. Böyle telefonu çok kullanan bir sevgiliniz varsa bir powerbank alıp şarj edip hediye yapabilirsiniz. Tabiii içine tehdit içeren, esprili birkaç cümle yazmalısınız. Etkisi yüksek olacaktır.

‘Aramışsın duymadım’ , ‘mesaj atmışsın görmedim’ cümlelerini çok kullanan sevgili profiline sahipseniz de çözüm akıllı bileklikler. Çok uygun fiyatlara da olan bilekliklerden alabilirsiniz. Artık ‘görmedim duymadım’ gibi oluşturulan cümleleri hayatınızdan kaldırın.

Benim en sevdiğim aynı zamanda bir gün hediye olarak bana alınmasını istediğim akıllı saatlere gelelim :) Ben iki markayı öneririm ya Samsung markasının akıllı saati Gear ya da Apple Watch. Fiyatlar yüksek olabilir, bir saatte o kadar para verilir mi diyebilirsiniz. Kullandıkça alışkanlık haline gelebilir. Telefona bakmadan işlerinizi bileğinizden halledebileceğinizi göreceksiniz.

Gelelim akıllı telefonlara bu aralar neredeyse her billboard ta ve reklamlarda karşımıza çıkan Samsung’un A serisi cihazları aklımıza yazıldı o kesin :) Samsung A serisiyle orta segmentte olan telefonların bir tık üstüne çıkmayı başardı. A serisinden bir hediye almak isterseniz düşünmeden alın derim. Hem fiyat olarak amiral gemilerinden daha düşük hemde donanımı ve özellikleri geliştirilmiş orta segmentteki en iyi telefonlardan biri.




Sevgilinizin eğlenceye düşkünlüğü varsa ve çocuk ruhunu kaybetmediyse ona bir hoverboard alın. Hoverboard’lar yanma konularıyla gündeme geldiği için kalitelisini almaktan kaçınmayın derim. Tabii eğlence dedik drone ‘lardan bahsetmesek olmaz. Bir drone alın ve onu açık havaya götürün sonrada ilk uçurtmasıyla oynadığı zamana dönmesini izleyin. Biz kadınlar sevdiğimiz adamın çocukluk zamanlarını çok merak ederiz. Görmek  için elinize bir fırsat.. Ya bir drone ya da hoverboard hediye edip onu izleyin.. 




Benim için Sevgililer Gününün pek bir özelliği yok aslında. Sevgi bir günde kutlanmaz. Sevgilinize sevginizi göstermenin yolu illa hediye almak değil ona zamanınızı ayırmanız bile bence hediyedir. Ufak tefek hediyelerle bile mutlu olabilir yeterki siz onu düşünerek alın, düzenden sıyrılıp istediğiniz zamanda istediğiniz hediyeyi alabilirsiniz..

9 Şubat 2016 Salı

İnstagram 'a Çoklu Hesap Açma Geldi..

Sosyal medyada çok kullandığımız fotoğraf paylaşım platformu olan instagram kullanıcılarına çoklu hesap açma özelliğini getirdi.

Artık tek cihazda 5 tane oturum açabileceksiniz. İnstagram daha önce Android kullanıcılarına beta versiyonuyla sunduğu bu özellik artık İOS ve Android olan cihazlarınıza resmi olarak indirebilirsiniz.


Benim gibi hem kişisel hem blog hemde kurumsal hesabı olanlar için beklenen bir uygulamaydı :) Bir hesaptan çıkıp diğer hesabı açmak için harcanan zaman kaybının da önüne geçiyor. İstediğiniz zaman istediğiniz hesaptan fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz..


indirmek için 


     --İOS


     --Android