Translate

13 Mayıs 2016 Cuma

Dünya'nın ilk modüler telefonu LG G5 incelemesi



21 Şubat’ta Mobil Dünya Kongresi ‘nde merakla izlediğimiz Lg’nin son amiral gemisi olan G5 piyasadaki yerini aldı. Dünya’nın ilk modüler yapılı telefonu olan G5 aynı zamanda Lg ‘nın telefon sektöründeki köklü bir değişime gittiğini gösteriyor.  Sizler için Perlavista Avm’deki LG Premuim Shop mağazasında Tolga Çevik Bey’in yardımıyla incelediğim G5 ve özellikleri;

Tasarım olarak diğer G serilerinden oldukça farklı olan G5 metal kasaya sahip,  5.3inç ekranı ise Corning Gorilla Glass 4 ile korunuyor.  Amiral gemilerinde oldukça çok duyduğumuz gorilla glass ekranlar telefonumuzu çizilmeye ve darbelere karşı dayanıklığını  simgeliyor.  Bu özellik diğer amiral gemilerinde olduğu gibi G5 te te mevcut.

Telefonun arka kısmına baktığımızda  G4 bulunan arkadaki ses butonunun kalktığını onun yerine G5 modelinde parmak okuyuculu power tuşu konumlandırılmış. Böylelikle telefonun kullanımında bir rahatlık oluyor. Arka kısmında iki tane kamera bulunduran LG G5 size geniş açılı fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Kamera özelliklerine gelirsek bir kamerası  135 derecede fotoğraf çeken 8 mp özelliğe sahip. Ana kamerası ise 16mp ‘lik çekim kalitesinde.  F1.8 diyaframlı ana kamerasıyla karanlık ortamlarda iyi çekim yapılabiliyor. Günlük selfie çekimimi ortalamamız gittikçe artarken Lg G5’te ön kamerasını 8mp tutarak biz kullanıcılarının selfie çekimlerini kaliteli kılmış.

Samsung markasının S7 serisinde gördüğümüz ''Always on'' özelliği G5’te te mevcut hatta S7’den daha fazla bildirimi ekranda kullanıcılarına sunuyor. S7 ile kıyaslamışken şunu da söylemeliyim ondan daha da hafif ve ince bir telefon.

Donanım özelliklerine gelirsek daha çıkmadan önceki söylentilerde olduğu gibi Snapdragon 820 yle geldi.  4GB Ram’e sahip olan G5 oldukça yüksek performanslı bir cihaz. Snapdragon 810 ‘larda olan ısınma sorunu ortadan kalkmış.

USB  Type C 2.0 şarj soketi bulunduran G5 ile veri aktarımı daha hızlı, şarj olma süresi daha kısa. Şarj demişken bataryanın hemen bitmesi sosyal hayatımızda oldukça büyük bir sorun teşkil ediyor. Aslında artık telefon alırken batarya kapasitelerine de bakıyoruz. G5’te 2800 mah gücünde olmasına rağmen hızlı şarj olma özelliğine sahip. Kısa bir sürede bataryanızı doldurabiliyorsunuz.


Dünya’nın ilk modüler yapısına sahip olan LG G5’te  batarya kısmını çıkartıp telefonunuza LG Cam Plus monte ettiğinizde telefonunuzu digital bir fotoğraf makinesine dönüştürebilirsiniz. Gerçek bir fotoğraf makinası tutuşunu size sunan Cam Plus ile çekimleriniz çok daha keyifli bir hal alacaktır.






Aynı zamanda LG B&O Play modülü taktığınızda telefonunuzla  en yüksek düzeyde ve kalitede müzik dinleyebiliyorsunuz.  LG G5’nın oyun arkadaşlarından 360 Cam ile  360 derecelik açıda 2K video çekebiliyorsunuz.  Diğer bir oyun arkadaşına gelirsek benimde oğlumda çok sevdiği  sanal gerçeklik gözlüğünü Lg bu modeliyle beraber çıkarttı. Oldukça kullanışlı, rahat ve inceliğiyle diğer  VR gözlüklerinden daha kibar diyebilirim.



Lg ‘nın yaptığı köklü değişim, yenilikçi telefon anlayışını bir kademe daha yükseltti. Ben LG G5 çok begendim. Sadece bir telefon değil aynı zamanda eğlence ve oyun arkadaşı formatında. ''Hayat güzel sen eğleniyorsan'' sözünün hakkını veriyor. Günlük yaşamımızda biraz kendimiz olmaya çalışmak, bir saatimizi kendimize ayırmak bizi daha iyi hissettirecektir.  360 derece kamerasıyla video ve fotoğraf çekimleriniz daha keyifli olacak ve müzik dinlemeyi seviyorsanız kaliteli ve yüksek sesli bir deneyim sizi bekliyor.


Nerde mi? 

LG G5'te :)